Je eigen hondenkoekjes maken, het klinkt ingewikkeld maar het is eigenlijk vrij makkelijk. Je bent slechts 3 ingrediënten nodig en het kost misschien 15 minuten maak tijd. Wanneer je ze daarna in de oven doet zijn ze met 10-15 minuten goudbruin. Laat ze vervolgens wel even afkoelen zodat ze ”ready to give” zijn voor jouw beste hondenvriend. Oh en onderaan het stappenplan, vind je het stappenplan nog eens in foto’s. Mocht er alsnog vragen zijn, stel ze onderaan in de reactie en dan zal ik ze beantwoorden!
Ingrediënten:
1 1/2 cup havermout
1/2 cup biologische pindakaas (ik heb de whole earth pindakaas)
1 (rijpe) grote banaan
Instructies:
Verwarm je oven op 180 graden.
Vermaal je havermout tot een poeder/meel in een blender.
Prak de banaan en mix de pindakaas er door heen.
Voeg daarna de vermalen havermout in de mix (bewaar wel wat om je aanrechtblad mee in te poederen)
Kneed dit tot dat een deeg wordt. *tip* mocht de deeg er droog zijn voeg dan een klein beetje water toe.
Poeder je aanrechtblad in met de overbleven havermout en rol de deeg uit.
Maak vervolgens de koek vormpjes.
Bak de hondenkoekjes tot dat ze licht bruin zijn. Het verschilt per oven hoe lang dit duurt, maar laten we van gemiddeld 10-15 minuten uitgaan.